میوه هایی که زیر کُرسی عروسک می شدند

به گزارش مجله سرگرمی، با سرد شدن هوا و پهن شدن کُرسی در خانه ها، دورهمی های شب نشینی نیز رونق می گرفته است. این دورهمی ها در برخی از مناطق ایران به تبدیل میوه های فصلی به عروسک ختم می شد.

میوه هایی که زیر کُرسی عروسک می شدند

علی گلشن- یکی از مدیران موزه عروسک و فرهنگ ایران-، در گفت وگو با خبرنگاران، در این باره بیان نمود: عروسک های مختلفی را در نقاط ایران می بینیم که با میوه درست می شوند و مشابه این عروسک ها در موزه فرهنگ و عروسک ایران نیز وجود دارد.

او با بیان اینکه، این عروسک ها با سیب ساخته شده اند، اضافه نمود: به گفته برخی از موسپیدان این عروسک ها در شب های سرد زمستان و زیر کُرسی درست می شدند.

این پژوهشگر افزود: در واقع بزرگان فامیل مثل پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها برای سرگرم کردن بچه ها، از میوه های فصلی برای ساخت عروسک استفاده می کردند. در واقع با این حرکت به نحوی برگه سیب درست می کردند و سپس آن را می خوردند.

گلشن اظهار کرد: نمونه هایی از ساخت عروسک با میوه های مختلف را در شهرهایی مثل خراسان و روستاهای مازندران دیده ام. با توجه به این موضوع ممکن است در شب چله نیز اعضای خانواده کنار هم و زیر کُرسی جمع شده و با میوه های در دسترس که معمولا هم انار و سیب بوده اند، این عروسک ها را درست می کردند.

این مدیر موزه عروسک و فرهنگ ایران با بیان اینکه من ندیدم تا کنون درباره عروسک هایی که در شب چله ساخته می شدند، پژوهشی انجام شده باشد، گفت: پوپک عظیم پور کتابی با عنوان فرهنگ عروسک ها دارد. اما یاد نمی آید در آن اطلاعاتی درباره عروسک یلدا یا شب چله نوشته شده باشد. شاید بتوان از عروسک هایی که به شب های زمستان مربوط هستند، اطلاعاتی در این باره کسب کرد.

pariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 8658

به "میوه هایی که زیر کُرسی عروسک می شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه هایی که زیر کُرسی عروسک می شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید